woensdag 18 januari 2012

Comme te po' capì chi te vò bene si tu le parle 'mmiezzo americano? (We no speak Americano)

freshly made papardelle

buon appetito !

Papardelle met paddestoelen, mascarpone en pijnboompitten

Zoals beloofd, hét recept van mijn ingeving van de dag :

Ingrediënten :
  1. verse papardelle van de Pastaman bijvoorbeeld (een nestje of 4 per persoon)
  2. een mengeling van paddestoelen zoals bruine Parijse champignons en een mix van canterellen (max 250g)
  3. 40 cl mascarpone (zure room kan ook mocht je geen mascarpone bij de hand hebben)
  4. zwarte peper
  5. zout voor de pasta
  6. pijnboompitten (licht geroosterd)
  7. basilicum voor de afwerking
  8. parmezaan (schilfers)
Zo maak je het :

Kook de verse pasta in een grote pot met water en zout (verse pasta heeft niet lang nodig dus maak je best de pasta à la minute) Indien je de pasta toch vooraf kookte, giet deze dan (niet blussen met koud water !) af en hou apart in de pot met het deksel erop.
Doe een klontje boter in de pan en voeg de (in stukjes gehakte) paddestoelen erbij - peper ze flink en keer ze om tot ze wat gekrompen lijken. Voeg de mascarpone toe - blijf roeren. Zet je vuur zachter en laat de saus inkoken. Voeg de licht geroosterde pijnboompitten erbij en roer om. Wanneer de saus klaar is roer je deze onder de pasta (je kan eventueel nog een scheutje olijfolie toevoegen voor extra smeuïgheid).
Garneer een blaadje basilicum 'on top' en klaar is kees ! 

La cuisine, c'est simple, comme l'amour ...




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen