zaterdag 29 oktober 2011

Ja, de liefde van de man gaat door de maag ...(Ria Valk)

By request this next blogpost will be written in Dutch ..
Dedicated to Viv.

Zoals beloofd, het eerste recept en geheel toepasselijk voor de tijd van het jaar - pompoensoep.
Ik gebruik altijd een basisrecept maar voeg dan een beetje Dominica toe #voordeshow...

Ingrediƫnten :
600g pompoen (oftwel 2 mini pompoentjes) geschild en ontdaan van zaadjes, in blokjes
een goed scherp mesje want de schil van een pompoen is best taai
een lepel om de zaadjes te verwijderen (uithollen)
2 aardappelen, eveneens geschild en in blokjes
3 bouillonblokjes (kip)
3 tomaten
2 rode paprika's
1 flinke courgette
1 rode ui en 1 witte ui
takje basilicum
1 takje selder
3 teentjes verse gember - geschild en door de lookpers gehaald
boter
2l water
100 ml volle melk
peper en zout

Bereiding :
verwarm je boter in een ruime soepketel en fruit hier eerst de uien. Voeg daarna alle (gewassen en voorgesneden) groenten toe alsook de pompoenblokjes. Als alles een beetje glazig geworden is doe je het water en de 3 bouillonblokjes erbij. Pers de gember en voeg deze toe aan de mix. Let op, gember is best pittig en mierikswortelachtig van smaak ; beperk misschien de eerste keer de hoeveelheid (ik voegde 3 x de grootte van een lookteentje toe). Laat dit alles 20 minuten doorkoken (deksel op de pot).
Na 20 minuten merk je dat oa de pompoenblokjes zacht zijn geworden ; het  moment is daar om de soep te mixen. Doe de 100 ml volle melk erbij en breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk !


1ste homemade soep in de nieuwe keuken