zaterdag 29 oktober 2011

Ja, de liefde van de man gaat door de maag ...(Ria Valk)

By request this next blogpost will be written in Dutch ..
Dedicated to Viv.

Zoals beloofd, het eerste recept en geheel toepasselijk voor de tijd van het jaar - pompoensoep.
Ik gebruik altijd een basisrecept maar voeg dan een beetje Dominica toe #voordeshow...

Ingrediƫnten :
600g pompoen (oftwel 2 mini pompoentjes) geschild en ontdaan van zaadjes, in blokjes
een goed scherp mesje want de schil van een pompoen is best taai
een lepel om de zaadjes te verwijderen (uithollen)
2 aardappelen, eveneens geschild en in blokjes
3 bouillonblokjes (kip)
3 tomaten
2 rode paprika's
1 flinke courgette
1 rode ui en 1 witte ui
takje basilicum
1 takje selder
3 teentjes verse gember - geschild en door de lookpers gehaald
boter
2l water
100 ml volle melk
peper en zout

Bereiding :
verwarm je boter in een ruime soepketel en fruit hier eerst de uien. Voeg daarna alle (gewassen en voorgesneden) groenten toe alsook de pompoenblokjes. Als alles een beetje glazig geworden is doe je het water en de 3 bouillonblokjes erbij. Pers de gember en voeg deze toe aan de mix. Let op, gember is best pittig en mierikswortelachtig van smaak ; beperk misschien de eerste keer de hoeveelheid (ik voegde 3 x de grootte van een lookteentje toe). Laat dit alles 20 minuten doorkoken (deksel op de pot).
Na 20 minuten merk je dat oa de pompoenblokjes zacht zijn geworden ; het  moment is daar om de soep te mixen. Doe de 100 ml volle melk erbij en breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk !


1ste homemade soep in de nieuwe keuken




2 opmerkingen:

  1. sympathiek, sterk, behulpzaam en creatief, waar vind je dat nog, mijnheer!

    Thx girl! ♥

    Ik heb er ook eentje voor jou:

    Benodigdheden voor 4 personen

    pompoen (uiteraard ;-) )
    1 aardappel
    wit van 1 prei
    1 wortel
    1 ui
    2 liter water
    1 eetlepel groentebouillon
    2 schijfjes Gandaham met zwoerd
    4 eetlepels verse geitenkaas
    verse peterselie
    200 ml room
    olijfolie
    Kruiden: Italian mix

    Bereiding

    Snijd alle groenten in stukjes alvorens ze aan te stoven in de olijfolie tot alles mooi glazig is
    Voeg het water en de eetlepel groentebouillon toe en laat 45 minuten koken.
    Pureer de soep met een staafmixer en roer er de room onder (of maak een roomversiering door de room in een spiraal over de soep te gieten en er dan enkele lijnen vanuit het midden naar de rand van het bord in te trekken met de punt van een mes)
    Neem een schijfje ham, doe er de geitenkaas in, bestrooi met de Italian mix en rol op.
    Serveer met de pompoensoep en fijngesnipperde peterselie.

    Ook superlekker zonder de ham en geitenkaas!

    Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen